Jendova mísa ovoce

„Recept, na který se těším ze všeho nejméně. Jestli bude v prvním kole, tak se nedožiju ani první reklamní přestávky.“
Buflery
120 g prosáté hladké mouky
70 g moučkového cukru
6 ks žloutků
6 ks bílků
Nejprve ušleháme 6 žloutků s 35 g cukru a vmícháme do nich 30 g hladké mouky. Zvlášť ušleháme 6 ks bílků na tuhý sníh, do kterého zašleháme dalších 35 g cukru. Poté smícháme se žloutkovou hmotou a lehce vmícháme dalších 90 g hladké mouky.
Hladkou trubičkou nastříkáme na tukem pomazaný a moukou vysypaný plech různé tvary,
podle toho, k čemu budeme buflery potřebovat, a pečeme v dobře vyhřáté troubě.
Krém
250 g čokolády (70%)
250 g smetany (33%)
150 g lískových ořechů
Smetanu na mírném ohni přivedeme k varu, poté ji nalijeme na čokoládu, necháme rozpustit a rozmícháme do hladka. Nakonec přidáme opražené, na jemno nasekané ořechy.
Marcipán
150 g sušeného mléka
150 g moučkového cukru
1 lžíce glukózy
panák rumu
Všechny ingredience smícháme a vypracujeme potahovací hmotu.
Dokončení
barviva (červená, oranžová, žlutá, zelená, černá, hnědá atd.)
Vzniklé slepíme krémem k sobě a potáhneme je falešným marcipánem. Potom už „jen“ barvíme barvičkami.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.