Danielina mísa ovoce

„Tohle marcipánové ovoce mi kupovala maminka vždycky na pouti. Milovala jsem ho. Já se teď pokusím vytvořit malinké dortíčky, které tuto klasiku připomenou a chuťově posunou ještě o kousek dál.“
Korpus
10 vajec
400 g cukru
400 g polohrubé mouky
Ušleháme bílky s cukrem do husté pěny, přidáme žloutky a znovu šleháme, nakonec pomalu vmícháme mouku. Dáme péct na vyšší plech a poté necháme chladit.
Čokoládový krém
450 g čokolády (70%)
500 ml šlehačky
150 g másla
Zahřejeme šlehačku, rozpustíme v ní čokoládu a máslo a dáme ztuhnout.
Potahová hmota
150 g sušeného mléka
150 g moučkového cukru
2 lžíce medu
2 lžíce oleje
3 lžíce vody
Připravíme si hmotu z cukru, mléka, oleje a medu a podle potřeby přidáváme vodu.
Další
200 g malinové marmelády
gelové barvy (červená, žlutá, zelená, fialová, tmavě modrá, hnědá, černá)
práškové barvy (oranžová, žlutá)
Dokončení
Ovoce vymodelujeme, promažeme marmeládou a krémem, obmažeme a dáme chladit.
Obarvíme marcipán, potáhneme ovoce a dokreslíme.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.