Svatební dort s malinami a čokoládou

„Náš svatební dort. Můj manžel nemá rád sladké. Ale čokoláda v kombinaci s malinami u nás frčí. Proto jsem nám ho upekla i na svatbu. Malin a čokolády není nikdy dost. Recept mám z tajného zdroje ;-) . Takže tento dort je pro mého muže.“

Korpus

113 g másla
200 g cukru
5 vajec
vanilka
220 g hladké mouky
60 g kakaa
2 lžičky prášku do pečiva
sůl
240 g zakysané smetany
140 g čokolády

Vyšleháme máslo s cukrem do pěny, přidáváme po jednom vejci, hladkou mouku smícháme s kakaem, solí a práškem do pečiva a na střídačku zašleháváme se smetanou. Nakonec přidáme rozpuštěnou čokoládu a pečeme při 180 °C 25–30 minut.

Malinová náplň

400 g malin (čerstvé nebo mražené)
100 g cukru
30 ml citrónové šťávy

Maliny rozvaříme s cukrem a šťávou, vaříme cca 10–15 minut a necháme vychladnout. Přepasírujeme přes sítko, semínka vyhodíme.

Čokoládová ganache

160 g čokolády
160 g smetany

Vařící smetanu přelijeme na čokoládu, rozmícháme a zchladíme asi hodinu na pokojovou teplotu. Trvá to asi 10 minut.

Šlehaná ganache

200 g čokolády
200 g smetany

Vařící smetanu přelijeme na čokoládu, rozmícháme a zchladíme v lednici a šleháme do špiček.

Zdobení

čerstvé maliny

Korpus prokrojíme, doprostřed každého plátu dáme malinovou náplň, ozdobíme čokoládovou ganache a na nejvrchnější vrstvu zdobíme šlehanou ganache a malinami.

„Můj svatební dort. Milujeme kombinaci čokolády a lehké kyselosti malin. Korpus je extra čokoládový a dá se s ním experimentovat. Místo zakysané smetany lze přidat kefír. I náplň lze trošku odlehčit: tvarohem, mascarpone se šlehačkou… Těch variant může být mnoho. Byla jsem moc ráda, že jsem si dezerty na svoji svatbu mohla upéct sama. A od té doby se tento dort u nas peče každý rok.“

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.