Vojtův number cake s granátovým jablkem
1,5 hodiny
Korpus
360 g žloutků
225 g vajec
340 g slunečnicového oleje
450 g krupicového cukru
340 g hladké mouky
270 g horké vody
12 g kypřícího prášku
2 g soli
60 g čerstvé meduňky
Meduňku rozmixujeme s cukrem. Přidáme vejce a žloutky a vyšleháme. Postupně přidáváme vodu, nakonec vmícháme sypké ingredience a olej. Pečeme rozetřené ve třech plátech na 180 °C asi 15 minut.
Krém z jahod a granátového jablka
750 g mascarpone
500 g smetany ke šlehání
300 g pyré z granátového jablka
150 g jahodové zavařeniny
110 g moučkového cukru
Vyšleháme smetanu, přidáme mascarpone a ostatní ingredience. Prošleháme. Přendáme do cukrářského sáčku.
Dokončení
400 g čerstvých jahod
500 g čerstvého granátového jablka
75 g lyofilizovaného granátového jablka
30 g sušených květů granátového jablka
1 plátek jedlého stříbra
0,1 g stříbrného prachu v rozprašovači
15 g čerstvých snítek meduňky
Kompletace
Z korpusu pomocí šablony vykrájíme číslice. Jednotlivé pláty zdobíme krémem, přidáme ovoce a přiklopíme dalším plátem korpusu. Opakujeme ještě jednou. Vrchní část ozdobíme zbylým krémem, ovocem a stříbrem.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.