Romanův number cake
1,5 hodiny
Smetanový krém
1000 g mascarpone
1000 ml smetany ke šlehání
80 g moučkového cukru
Mascarpone spolu se smetanou a cukrem vyšleháme do tuhé pěny.
Jahodová náplň
300 g jahodové zavařeniny
100 ml vody
Horkou vodou povolíme zavařeninu.
Korpus
6 vajec
210 g hladké mouky
180 g cukru
30 g rostlinného oleje
18 g kypřícího prášku
4 g soli
Celá vejce šleháme za postupného přidávání krystalového cukru a soli do tuhé pěny. Do vzniklé pěny postupně přidáváme prosátou mouku s kypřícím práškem a olejem. Pečeme postupně ve vyhřáté troubě natřikrát v hlubokém plechu na horkovzduch 15 minut.
Dekorace
1000 g jahod
250 g bílého fondánu
listy meduňky
Z bílého fondánu vytvarujeme růže. Část jahod nakrájíme na drobné kostky a použijeme do jednotlivých pater.
Kompletace
Podle šablony vykrojíme číslice. Jednotlivé vrstvy korpusu potřeme zavařeninou. Navrstvíme krém pomocí neřezané špičky, přidáme pokrájené jahody a přiklopíme dalším plátem korpusu. Opakujeme ještě jednou. Vrchní část dortu potřeme krémem, ozdobíme zbylým krémem, jahodami, meduňkou a růžemi z fondánu.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.