Martinův čokoládovomalinový number cake
1,5 hodiny
Těsto na korpus
360 g másla
37 g kakaa
607 g hladké mouky
240 g moučkového cukru
112 g mandlové mouky
144 g vajec
9 g soli
Sypké suroviny smícháme a dáme do mísy robota. Pomocí K metly pomalu zapracujeme studené máslo nakrájené na centimetrové kostičky. Mixujeme, dokud se ze směsi nevytvoří „písek“. Přidáme prošlehaná vajíčka a krátce smícháme, něž se směs spojí. Těsto si rozdělíme na části, vyválíme a vyřežeme číslice. Pečeme na 160 °C asi 16 minut.
Malinový a čokoládový krém
240 g bílků
420 g krupicového cukru
720 g másla
200 g mléčné čokolády
200 g malinového pyré
Bílky smícháme s cukrem a ve vodní lázni zahřejeme asi na 50 °C. Vyšleháme do tuhých špiček, poté přidáváme změklé máslo nakrájené na kostičky. Vyšlehaný krém rozdělíme na dvě poloviny. Do jedné zašleháme malinové pyré a do druhé rozpuštěnou a zchladlou čokoládu.
Vanilkový krém
500 g mascarpone
500 g smetany ke šlehání
100 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
Smetanu spolu s mascarpone, cukrem a semínky z vanilky vyšleháme do pevného krému.
Malinový gel
400 g malinového pyré
40 g krupicového cukru
10 g pektinu NH
Pyré dáme do hrnce a zahřejeme. Přisypeme cukr smíchaný s pektinem a necháme provařit. Přendáme do misky a dáme zchladit.
Dekorace
400 g ruby čokolády
4 g mycrya
300 g malin
živé květy
zlatá prachová barva
Čokoládu zahřejeme nad vodní lázní na 45 °C. Přendáme do čisté misky a zchladíme na 33 °C. Přes sítko přidáme mycryo a promícháme. Čokoládu dál zchladíme na 27 °C a přendáme do forem. Necháme zatuhnout. Po vyjmutí pozlatíme barvou.
Kompletace
První patro korpusu natřeme lehnou vrstvou gelu, nastříkáme čokoládovým a malinovým krémem cikcak, přiklopíme dalším patrem a opakujeme postup. Vršek nazdobíme všemi krémy a nazdobíme dekoracemi.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.