Vojtovy sangria řezy

1,5 hodiny
14 ks
Korpus
450 g vajec
300 g krupicového cukru
375 g hladké mouky
150 g plnotučného mléka
12 g kypřícího prášku
2 g soli
1 g žlutého gelového barviva
1 g oranžového gelového barviva
1 g červeného gelového barviva
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, vmícháme zbylé ingredience, těsto rozdělíme na třetiny a obarvíme. Každou třetinu rozetřeme na plech a pečeme na 200 °C asi 10 minut.
Sirup
150 g bílého vína
100 g bílého rumu
150 g pomerančové šťávy
50 g broskvového pyré
75 g jablečné šťávy
75 g citronové šťávy
150 g krupicového cukru
Na sirup svaříme všechny uvedené ingredience. Rum přidáváme nakonec, aby si zachoval alkoholovou složku.
Poleva
200 g moučkového cukru
20 g pomerančové šťávy
15 g citronové šťávy
5 g květové pomerančové vody
Cukr utřeme spolu se šťávou z citronu, pomeranče a květovou vodou do husté, hladké polevy.
Dokončení
15 g lyofilizovaných broskví
15 g lyofilizovaných mandarinek
15 g lyofilizovaného červeného rybízu
5 g sušeného měsíčku
1 plátek zlata
0,1 g zlatého prachu v rozprašovači
150 g pomerančové zavařeniny
150 g meruňkové zavařeniny
20 g citronové šťávy
Kompletace
Pláty těsta promažeme směsí marmelád a citronové šťávy. Rozkrájíme na pruhy a skládáme do ráfku vyloženého alobalem. Každou vrstvu prolijeme horkým sirupem. Zatížíme a necháme chladit. Poté polijeme polevou, ozdobíme lyofilizovaným ovocem, měsíčkem a zlatem. Rozkrájíme na jednotlivé kusy.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.