Antonínův fault line cake s pařížskou šlehačkou

3,5 hodiny
Čokoládový korpus
20 vajec
680 g krupicového cukru
800 g polohrubé mouky
216 g slunečnicového oleje
160 g horké vody
80 g kakaa
1 kypřící prášek
sůl
Nejprve oddělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem. Do vyšlehaných žloutků přidáme olej a vodu. Přidáme předem smíchanou mouku, kakao, sůl a kypřící prášek. Vyšleháme bílky a vmícháme do směsi. Vylejeme do dvou kulatých a jednoho čtvercového ráfku a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme na 150 °C 40 minut.
Pařížská šlehačka
400 g 40% smetany
400 g 42% čokolády
500 g mascarpone
10 g moučkového cukru
Do kastrůlku dáme smetanu. Přivedeme k varu a nalijeme na čokoládu. Promixujeme tyčovým mixerem. Necháme vychladit. Následně vyšleháme s mascarpone a s cukrem.
Černý bílkový krém
8 bílků
300 g krupicového cukru
500 g másla
potravinářská barva černá
černé kakao
Bílky s cukrem přivedeme na vodní lázni k 55 °C, následně vyšleháme do velmi tuhého sněhu. Pak přidáme za stálého šlehání máslo. Přidáme barvivo a černé kakao a zahříváme. Následně zchladíme. Vyšleháme.
Dekorace
100 g červené potahovací hmoty
100 g zelené potahovací hmoty
100 g žluté potahovací hmoty
100 g oranžové potahovací hmoty
100 g růžové potahovací hmoty
100 g modré potahovací hmoty
1 tekutá zlatá barva
Ze všech barev vykrájíme trojúhelníčky.
Kompletace
1 višňová marmeláda
Všechny korpusy promažeme višňovou marmeládou a naplníme pařížskou šlehačkou. Korpusy obmažeme bílkovým krémem. Na kulatý korpus dáme hranatý korpus a navrch kulatý korpus. Dozdobíme barevnými trojúhelníčky a zlatem.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.