Martinův pomerančový chlebíček s brusinkami

1,5 hodiny
Korpus
200 g hladké mouky
5 g kypřícího prášku
3 g soli
50 g mléka
50 g pomerančového pyré
kůra z 1 pomeranče
120 g másla
2 vejce
100 g krupicového cukru
150 g brusinek
50 g pekanových ořechů
Máslo vyšleháme s cukrem a kůrou do pěny, přidáme vajíčka zahřátá na 40 °C a prošleháme. Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí. Postupně přidáváme do prošlehaného základu mouku, mléko a pyré. Do těsta přidáme nasekané a opražené pekanové ořechy a brusinky, které si nejdřív obalíme v mouce. Pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Poleva
200 g moučkového cukru
35 g pomerančového pyré
Cukr smícháme s pomerančovým pyré.
Dekorace
100 g cukru
100 g vody
90 g pekanových ořechů
50 g cukru
13 g vody
1 pomeranč
hrst brusinek
sušené květy
Pomeranč si nakrájíme na kolečka a ty pak na čtvrtiny a necháme vařit v cukru s vodou asi 15 minut. Vodu s cukrem svaříme na 118 °C, přidáme ořechy a mícháme, dokud se neobalí cukrem.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.