KristýnaOsobní výzvaIII. řada

Kristýnin veganský chlebíček

1,5 hodiny

Veganský korpus

3 hodně zralých banánů
120 g třtinového cukru
60 ml slunečnicového oleje
280 g hladké mouky
2 g mleté vanilky
8 g jedlé sody
14 g skořice
2 g soli
50 g jemně mletých vlašských ořechů
100 g hrubě mletých mandlí
200 g hořké čokolády

Hodně zralé banány nakrájíme na menší kousky a dáme do robotu. Mezitím, co se banány rozmělní, postupně přidáváme cukr. Poté přidáme olej a všechny ostatní sypké suroviny, mouku, sodu, skořici, vanilku a sůl. Ke konci přidáme jemně namleté vlašské ořechy a mandle.

Do chlebíčkové formy, v které máme pečící papír, dáme větší polovinu těsta, na kterou doprostřed poklademe čokoládu a zalijeme zbytkem těsta. Pečeme na 160–170°C po dobu 35 minut. Upečený chlebíček vytáhneme i s pečícím papírem a necháme vychladnout.

Dekorace

sušený ananas
10 g mrazem sušených jahod
10 g mrazem sušených malin
sušené pomelo
10 g lískových oříšků
120 g moučkového cukru
šťáva z citronu

Kompletace

Z citronové šťávy a moučkového cukru vytvoříme polevu, kterou naneseme na chlebíček. Ozdobíme sušeným ananasem, mrazem sušeným ovocem a oříšky. Ideální je podávat chlebíček ještě vlažný, aby z něj čokoláda postupně vytékala.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.