Klářin čokoládovolískooříškový šachovnicový chlebíček
1,5 hodiny
Čokoládové těsto
132 g másla
135 g moučkového cukru
98 g třtinového cukru
3 vejce
180 g crème fraîche
218 g hladké mouky
5 g kypřícího prášku
40 g holandského kakaa
15 g 64% čokolády
2 lžíce rumu
3 lžičky rozpustné kávy
Máslo a cukr prošleháme dohromady. Přidáme postupně ostatní suroviny, a nakonec přidáme rozpuštěnou čokoládu.
Lískooříškové těsto
135 g másla
225 g třtinového cukru
3 vejce
180 g crème fraîche
218 g hladké mouky
5 g kypřícího prášku
130 g 100% lískooříškové pasty
špetka mleté vanilky
Máslo a cukr prošleháme dohromady. Přidáme postupně ostatní suroviny a smícháme dohromady.
Poleva
200 g 64% čokolády
200 g smetany
Svaříme smetanu, kterou následně přelijeme čokoládu. Celou hmotu rozmícháme tyčovým mixerem v hladkou ganáž.
Dekorace
20 g lískových ořechů
Kompletace
Čokoládové těsto a lískooříškové těsto stříkáme střídavě vedle sebe a postupně i na sebe, aby nám vznikla šachovnice. Dáme péct na 170 °C na 30 minut. Na upečený vychlazený chlebíček rozmažeme ganáž a dozdobíme lískovými ořechy.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.