Ivetin mandlový chlebíček

1,5 hodiny
Korpus
150 g másla
150 g najemno mletých mandlí
200 g krupicového cukru
100 g strouhanky
8 vajíček
1 kypřící prášek
75 g rumu
50 g tmavé čokolády
50 g loupaných mandlí
50 g nasekaných mandlí
Máslo utřeme s cukrem do pěny a postupně po dvou přidáváme žloutky. Do misky dáme strouhanku, pokapeme ji rumem, přidáme mleté mandle a kypřící prášek. Promícháme a postupně přidáme do žloutkové pěny. Vmícháme nasekanou čokoládu a mandle. Z bílků ušleháme sníh a ručně ho vmícháme. Těsto nalijeme do vymazané a pečícím papírem vyložené chlebíčkové formy dlouhé 30 cm nebo do dvou malých. Pečeme při 180 °C asi 45 minut. Po upečení necháme chlebíček vychladnout a teprve potom ho vyklopíme.
Poleva
170 g tmavé čokolády
Kompletace
Hotový chlebíček polijeme čokoládou rozpuštěnou ve vodní lázni a zdobíme celými mandlemi podle vlastní fantazie.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.