Plněný chléb od Martiny

2 hodiny
Těsto
400 g chlebové mouky
200 ml vody
55 g másla
22 g droždí
8 g soli
5 g cukru
kardamom
skořice
hřebíček
Do mísy nalijeme vlažnou vodu a přidáme ostatní suroviny. Přendáme na vál a rukou propracujeme. Uděláme menší placku, do které zabalíme náplň (viz níže).
Náplň
3 hrušky
20 g medu
80 g fíkové marmelády
120 g ořechů
80 g gorgonzoly
Hrušky oloupeme, nakrájíme na menší kousky, dáme na pánev spolu s medem a lehce zkaramelizujeme. Necháme vychladnout.
Na vyválený plát chlebového těsta natřeme marmeládu, nasypeme nasekané ořechy, gorgonzolu, zkaramelizované hrušky, zatočíme a dáme kynout.
Dekorace
2 fíky (dekorace na tác)
Bochník přendáme do moukou vysypané ošatky, přikryjeme a necháme kynout na teplém místě. Pečeme při 180 ËšC přibližně 30 až 40 minut. Přendáme na tác a necháme vychladnout.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.