Plněné taštičky podle Zuzany

1,5 hodiny
Těsto
300 g hladké mouky
3 g soli
150 g másla
150 až 200 ml plzeňského piva (12°)
V robotu (K metlou) promícháme mouku se solí a studeným máslem. Jakmile se vytvoří drobenka, přiléváme pivo. Necháme těsto, aby se spojilo.
Náplň
100 g sádla
2 cibule
100 g škvarků
200 g uzeného farmářského masa (vcelku)
640 g bílého zelí, ne kysaného (1 sklenice)
5 g soli
60 g krystalového cukru
Na sádle necháme zpěnit cibuli nakrájenou nadrobno, přidáme pokrájené škvarky, uzené a scezené zelí. Necháme podusit. Pokud je potřeba, přidáme sůl a cukr.
Dekorace
1 vejce na potření
sezam
kmín na posypání
Těsto na pomoučněném vále vyválíme a vykrojíme taštičky, které naplníme zelnou směsí. Okraje pomašlujeme žloutkem, spojíme a taštičky dáme na plech. Povrch pomašlujeme vejcem. Pečeme při 170 °C cca 30 minut.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.