VáclavKreativní výzvaII. řada

Václavův koncertní sál

3,5 hodiny

Kakaové sušenky

600 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
špetka soli
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
100 g kakaa (extra tmavé)
360 g másla
2 vejce

Troubu předehřejeme na 180 °C. Do mísy prosejeme mouku, kypřicí prášek, sůl, moučkový i vanilkový cukr a kakao. Přidáme změklé máslo a vejce a vypracujeme těsto. Přes potravinářskou fólii ho vyválíme na plát silný 4 až 5 mm a vykrájíme z něj kolečka. Pečeme je na plechu vyloženém pečicím papírem 8 až 10 minut. Necháme vychladnout.

Čokoládové sušenky

150 g másla
špetka soli
100 g třtinového cukru
1 vanilkový cukr
1 vejce
225 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
200 g čokolády
100 g čokoládové pomazánky

Předehřejeme troubu na 190 °C a dva plechy vyložíme pečicím papírem. Máslo se špetkou soli a oběma druhy cukru vyšleháme na nadýchaný krém. Potom zašleháme vejce. Lžící vmícháme prosátou mouku, sodu a čokoládu. Lžící pak také tvoříme na plechu malé hromádky těsta, kolem kterých necháváme dostatek místa, protože sušenky se rozjedou na placičky. Pečeme 8 až 10 minut do světlehnědé barvy. Upečené sušenky sundáme z plechů a necháme vychladnout na mřížce.

Náplň

250 g tučného tvarohu
100 g sušeného mléka
100 g moučkového cukru

Ingredience smícháme do hladké náplně.

Dekorace

černé potravinářské barvivo

Upečené sušenky slepíme připraveným krémem a domodelujeme do požadované scény. Černým potravinářským barvivem domalujeme klávesy na pianu.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.