Technická výzvaII. řada

Indiánci

1,5 hodiny

Buflery

40 g krupicového cukru
3 vejce (velikost M)
8 g bramborového škrobu
20 ml vody
70 g hladké mouky
1 malý citron
1 g soli

Z bílků, vody, soli a cukru ušleháme pevný sníh. Nepřešleháme. Rukou lehce vmícháme žloutky a nakonec zlehka mouku, škrob a citronovou kůru. Mícháme rychle, ale opatrně, aby nám hmota nezřídla. Hmotou naplníme cukrářský sáček s hladkou kulatou trubičkou a na plech vyložený papírem stříkáme piškoty ve tvaru polokoulí o průměru asi 5 cm. Pečeme pomalu při 170 °C dozlatova. Necháme zcela vychladnout.

Malinový sníh s růží

80 g bílků
80 g pyré z malin
2 g kyseliny citronové
320 g krupicového cukru
80 ml vody
20 ml růžové vody

Dvě třetiny cukru přivedeme pomalu k varu s růžovou vodou a vodou a vaříme až na teplotu 117 °C. Pyré s bílky a kyselinou vyšleháme dopevna, za postupného přidávání zbylého cukru. Uvařený cukr a pevný sníh musí být hotové zároveň. Tenkým pramenem nalijeme rozvar za stálého šlehání do sněhu a došleháme dopevna. Vlažnou hmotu nanášíme sáčkem s hladkou trubičkou na upečené buflery. Celková výška hotového zákusku je 10 cm. V pokojové teplotě necháme zaschnout.

Poleva

400 g ruby čokolády
60 g kakaového másla
100 g bílé čokolády
15 g mrazem sušených malin
1 g sušených růží

Ve vodní lázni rozpustíme kakaové máslo, přidáme ruby čokoládu a rozpustíme, použijeme při teplotě 35 °C. Do úzké vysoké misky nalijeme rozpuštěnou čokoládu, její povrch pocákáme bílou čokoládou a indiánka v ní namočíme. Takto pokračujeme se zbylými kousky. Těsně před zatuhnutím dozdobíme mrazem sušenými malinami a růží.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.