VáclavKreativní výzvaII. řada

Václavova empanada

3 hodiny

Těsto

500 g hladké mouky
1 sušené droždí
200 ml vody
12 lžic olivového oleje
1 vejce
sladká paprika dle chuti
špetka soli

Do prosáté mouky nalijeme droždí, které jsme si rozmíchali v trošce vody. Dále dolijeme vodu a olej, přidáme vejce a dokořeníme paprikou a solí. Těsto propracujeme na vále, dokud se ingredience nespojí. Poté necháme hodinu kynout.

Náplň

500 g mletého hovězího masa
3 červené cibule
3 červené kapie
2 rajčata
0,1 dcl suchého bílého vína
1 vejce
zauzená paprika dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
100 ml oleje

Na oleji si necháme zpěnit cibulku do karamelova, přidáme maso, které jsme si smíchali se solí, pepřem a vajíčkem, a osmažíme. Poté přisypeme do směsi všechnu zeleninu nakrájenou na tenké proužky, přidáme bílé víno a necháme dusit. Dochutíme zauzenou paprikou, solí a pepřem.

Dekorace

1 vejce na potření

Z těsta, které jsme si rozdělili na dvě poloviny, vyválíme dvě placky, tak velké, aby přesahovaly okraje kulaté formy. Formu si vyložíme pečicím papírem, na který dáme jeden plát těsta (těsto musí viset přes okraje). Na těsto poklademe připravenou masovou náplň, kterou překryjeme druhou polovinou těsta. Ze zbylého těsta vytvoříme zdobení.

Nakonec potřeme vajíčkem a na několika místech propíchneme vidličkou. Pečeme na 180 °C 20 až 30 minut.

Další recepty Celý díl

Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.