Rybízový palačinkový dort podle Martiny

2 hodiny
Palačinky
500 ml kokosového mléka
250 g hladké mouky
3 vejce
50 g másla
20 g vanilkového cukru
5 g kypřicího prášku
5 g himálajské soli
Veškeré suroviny dáme do mísy a vymícháme je v hladké těsto, které necháme asi 5 minut odpočinout. Následně těsto naběračkou nalijeme na olejem vymazanou a rozpálenou pánev. Takto pokračujeme, dokud nezpracujeme veškeré těsto.
Rybízový rozvar
300 g rybízu
50 g třtinového cukru
5 g kukuřičného škrobu
Rybíz a cukr svaříme, následně zaprášíme škrobem a přepasírujeme přes síto. Tímto rozvarem budeme potírat palačinky.
Krém z mascarpone
300 g mascarpone
250 g smetany ke šlehání
20 g moučkového cukru
1 vanilkový lusk
200 g hořké čokolády
100 ml whisky
Mascarpone a smetanu ke šlehání spolu s cukrem a semínky z vanilkového lusku vložíme do mísy a vyšleháme. Přilijeme rozpuštěnou čokoládu. Jakmile je hmota vyšlehána, přidáme panáčka alkoholu.
Dekorace
50 g čerstvého rybízu
lístky máty
plátky kokosu opražené v karamelu
Vychlazené palačinky natíráme rybízovým rozvarem, přiklopíme další palačinkou, kterou natřeme krémem z mascarpone, a takto pokračujeme, dokud nemáme všechny palačinky spotřebovány. Zdobíme čerstvým rybízem, lístky máty a plátky kokosu opraženými v karamelu.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.