Eiffelova věž podle Martiny

3,5 hodiny
Perník
200 g hladké mouky
420 g moučkového cukru
150 g másla (povoleného)
6 vajec
60 g medu
15 g jedlé sody
15 g perníkového koření
bílek na potření
Veškeré suroviny dáme do mísy a umícháme je v kompaktní těsto, které dáme chladit do lednice na půl hodiny. Dle šablony vykrajujeme požadované tvary. Pečeme na 180 ËšC přibližně 10 minut. Po upečení potřeme pro lesk bílkem.
Dekorace
200 až 300 g moučkového cukru
1 bílek
5 g bramborového škrobu
šťáva z jednoho citronu
Do mísy prosejeme cukr a vymačkáme citronovou šťávu. Přidáme škrob, bílek a šlehačem šleháme, dokud hmota nezhoustne do požadované konzistence. Vychlazené části věže k sobě slepíme bílkovou polevou a zdobíme. Věž připevníme na perníkový plát spolu s „parkem“, který vytvoříme ze stromů a cesty.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.