Rebarborová bublanina s jahodami podle Markéty

2 hodiny
Těsto
225 g másla
200 g krupicového cukru
3 vejce
225 g hladké mouky
50 g mandlové mouky
20 g vanilkového cukru
20 ml rumu
kůra z 1 bio citronu
7 g kypřicího prášku
olej ve spreji na vymazání formy
Cukr s máslem vyšleháme do pěny, přidáme postupně celá vejce, citronovou kůru, vanilkový cukr a rum. Nakonec prosáté obě mouky s kypřicím práškem. Těsto dáme do koláčové formy, vymazané a případně i vysypané. Poklademe ovocem, jahody můžeme lehce poprášit moukou, aby nepropadly až dolů.
Náplň
250 g jahod
200 g rebarbory
100 g krupicového cukru
1 lžíce skořice
Ovoce umyjeme a necháme okapat, jahody odstopkujeme a nakrájíme. Rebarboru sloupneme a nakrájíme na kostky, prosypeme cukrem a skořicí a necháme pustit šťávu a okapat. Ovocem poklademe těsto.
Drobenka
100 g polohrubé mouky
80 g másla
80 g krupicového cukru
50 g mandlové mouky
Ingredience smícháme a vytvarujeme kytičky, které položíme na koláč. Bublaninu pečeme na 180 °C asi 30 minut.
Dekorace
200 g smetany ke šlehání
jahody
lístky máty
Smetanu ušleháme dotuha a použijeme k servírování. Koláč před podáváním dozdobíme smetanou, jahodami a lístky máty.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.