Lucčin zdobený válcový dort

4 hodiny
Korpus
14 vajec
300 g moučkového cukru
30 g změklého másla
5 g soli
500 g hladké mouky
10 g kypřicího prášku
Na korpus si rozdělíme žloutky a bílky. Bílky vyšleháme do sněhu s cukrem. Žloutky vyšleháme s máslem. Do vyšlehaných bílků ručně přimícháme žloutky. Poté přimícháme sůl, hladkou mouku a kypřicí prášek. Pečeme na 170 °C asi 50 až 55 minut (podle trouby). Je dobré korpus otestovat zapíchnutím špejle. Pokud na špejli nezůstává těsto, je korpus dopečený.
Čokoládový krém
600 g tvarohu
100 g cukru
40 ml rumu
350 g čokolády
100 g smetany
80 g kakaa
Vyšleháme si tvaroh na malé otáčky s cukrem a rumem. Rozpustíme čokoládu společně se smetanou. Zchladíme ve studené vodě a dáme do mísy. Postupně k čokoládové směsi začneme přidávat tvaroh. Nakonec přimícháme kakao.
Krém na obmazání
120 g bílků
340 g cukru
600 g změklého másla
citron
Na plotnu si dáme vařit trochu vody do rendlíku. Do druhého rendlíku si dáme bílky s cukrem. Dáme je vařit nad rendlík s vodou. Vaříme nad párou, dokud se nám cukr nerozpustí. Poté dáme bílky šlehat až do vychladnutí a nakonec přidáme změklé máslo a citron. Vyšleháme do bílého krému.
Dekorace
čerstvé maliny
potravinářské barvy
Na rozřezaný korpus, který je absolutně vychladlý, si naneseme čokoládový krém a posázíme čerstvými malinami. Takto promažeme tři malé dortíky, které obmažeme velmi tenkou vrstvou krémem na obmaz dohladka, a dáme vychladit. Vychladlé dortíky pak spojíme na sebe a ještě jednou obmažeme, aby se vytvořil celistvý dort. Bílý krém si obarvíme barvami a špachtlemi vytvoříme kytičky.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.