Lucčin tvarohový dort

1,5 hodiny
Těsto
100 g vajec
75 g moučkového cukru
130 g změklého másla
300 g hladké mouky
10 g kypřicího prášku
špetka soli
Vyšleháme vejce s cukrem a máslem, přidáme mouku s kypřicím práškem a se špetkou soli a promícháme. Vyhněteme hladké těsto a odložíme ho na chvíli do mrazáku.
Náplň
550 g tvarohu
150 g mascarpone
200 g smetany ke šlehání
50 g třtinového cukru
100 g vajec
30 ml rumu
30 g hladké mouky
20 g kokosového oleje
150 g máku
Všechny suroviny kromě máku promícháme a pak přidáme mák. Těsto z mrazáku si rozválíme a nachystáme do formy. Dno propícháme vidličkou a dáme předpéct na 180 °C, asi 10 minut. Poté přidáme krémovou náplň a pečeme tak dlouho, dokud nám vrch nezačne zlátnout. Pak koláč vyndáme a necháme vychladnout.
Krém
300 g zakysané smetany
moučkový cukr
rum
maliny, ostružiny
Zakysanou smetanu dochutíme rumem a cukrem a pomažeme koláč. Dozdobíme ovocem.
Upozorňujeme, že recepty z pořadu Peče celá země mohly být při natáčení z technických důvodů pozměněny a zároveň, že suroviny od různých výrobců mohou mít odlišné složení, což může ovlivnit výsledný produkt.