Jak ideálně sekanou dochutit?
U sekané se fantazii meze nekladou. Tato disciplína si vyloženě říká o použití koření a bylinek. Nebojte se zkoušet a vymyslet si vlastní recept na dochucení. Každá domácnost má své malé velké tajemství v tom, jak připravují sekanou právě u nich doma.
Jak je možné vyvarovat se bublinám v sekané i mezi těstem?
Sekanou nešlehejte, jen zamíchejte, nejlépe rukou tak, abyste do ní nevpravili žádný vzduch. Těsto i sekaná by měly mít přibližně stejnou teplotu, nejdříve zabalíte sekanou podélně a teprve potom na krajích tak, abyste mohli veškerý vzduch vytlačit směrem od prostředka ke krajům.
Má smysl dělat dvojitou vrstvu těsta?
Čím silnější těsto, tím více času bude potřeba na jeho pečení. Tím déle se ale bude péct i sekaná uvnitř, což znamená, že bude vysušenější. U tohoto typu těsta tedy bohatě stačí 4 až 5 mm tloušťky. Zapečte ho při vyšší teplotě, dopékejte při nižší.
Jak zajistit, aby bylo vajíčko v každém plátku sekané?
U vajíček odřežte konce tak, aby žloutky jeden na druhý navazovaly.
Proč se na slané listové těsto používá kmín?
Slané listové těsto si říká o nějakou přidanou texturu. Hodí se nejen kmín, ale také semínka fenyklu nebo slunečnice.