Marcipánové ovoce
Jak si pomoci, aby se falešný marcipán netrhal?
Většinou se přidává glukózový sirup, med, malé množství oleje, kakaového másla či kokosového tuku. Také je důležité nepoužívat nízkotučné sušené mléko.
Proč se nemá tekutá čokoláda ředit máslem?
Protože máslo obsahuje vodu, kterou čokoláda nemá ráda. Místo, abychom ji ředili, tak jí paradoxně zahušťujeme. Ředit čokoládu můžeme pouze kakaovým máslem.
Existují triky na modelování?
Korpusy, které chceme obalovat, musí být dobře zatuhlé, ideálně by také neměly být potřené žádným máslovým či jiným krémem. Modelovací hmotu vyválíme, potřeme velmi zlehka vodou a touto potřenou stranou jí přitiskneme ke korpusům, které chceme obalovat.
Jak správně pracovat s potahovací hmotou?
Zejména rychle, aby neosychala. Cukr před vyvalováním dobře prosejeme a používáme ho pouze nezbytné množství. Hmota by také neměla být příliš přesycena barvami a umělými příchutěmi. Vyválejte ji přibližně na tloušťku dvou až tří milimetrů.
Jak nanášet vodu, aby barvy nestékaly?
Platí, že se používá jen nezbytné množství vody, nebo ještě lépe alkoholu. Alkohol se totiž rychle vypaří a na výrobku tak zůstane pouze barva, kterou jsme chtěli nanést. Výrobky by navíc před nanášením barev měly být zaschlé.