Jaká je správná tloušťka laskonky?
Správnou tloušťku získáte díky šabloně, přes kterou se hmota na laskonky roztírá. Laskonka mívá tloušťku 4 až 5 mm. Pečením laskonky nabydou.
Jak správně péct laskonky?
Laskonky zapékáme na teplotu asi 150°, jen dokud nevyskočí a nezískají objem. Poté teplotu snížíme přibližně na 120 až 130° a dopékáme, dosoušíme do křehka. Laskonky by měly zůstat šťavnaté.
Co způsobí špatná teplota při pečení?
Vysoká teplota zapříčiní zbarvení upečených výrobků, což není u laskonek žádoucí. Pečením na vysokou teplotu korpus ztmavne karamelizací cukru, který obsahuje. Nedosušení způsobí, že laskonky nebudou křehké.
Co dělat, když mám pocit, že je teplota v troubě příliš vysoká?
Pakliže máte dojem, že zapékací teplota byla příliš vysoká, tak teplotu snižte a otevřete dvířka, aby teplota uvnitř v troubě klesla.
Jak správně na griliáš?
Griliáš jsou kousky upražených křupavých ořechů v utaveném sladkém aromatickém karamelu. Oříšky přisypávejte do karamelu postupně, aby se neslepily.