Citron nakládaný v soli
citrony bez chemického ošetření
směs soli a cukru v poměru 2:1
citrónová šťáva (podle potřeby)Hmotnostní poměr citrónů a nakládací směsi by měl být zhruba 1:1
Důkladně umyjte citrony a nakrájejte je podélně na čtvrtinky. Na dno sklenice nasypte 1cm vrstvu směsi soli a cukru a postupně na ni vyskládejte čtvrtiny citrónů. Vrstvy střídáme, poslední vrstvu tvoří sůl a cukr, aby byly citrony pokryté, uzavřete sklenici víkem a vše důkladně protřepejte. Otevřete a stlačte citrony ke dnu — nikde by neměly být vzduchové bubliny. Pokud citrony čouhají, dejte na ně ještě trochu nakládací směsi. Uložíme do ledničky. Po týdnu kontrola, opět stlačit citrony a případně zalít citronovou šťávou, aby byly ponořené. V prostoru mezi nimi nesmí být žádné vzduchové bubliny. Nechat odpočívat alespoň měsíc, ideálně tři. Důležité je, aby ve výsledku byly citrony včetně kůry měkké.
Ohodnoťte tento recept: