Těstoviny

Scialatielli con zucchini, Provolone del Monaco e limone

Těstoviny se smaženou cuketou, sýrem Provolone a citronem

400 g těstovin, např. scialatielli
3 mladé cuketky
100 g sýra Provolone del Monaco
1 bio citrón
pár citronových lístků
3 stroužky česneku
olivový olej extra vergine
sůl
bazalka

Cuketky nakrájíme na tenké plátky asi 5 mm a fritujeme v olivovém oleji. Vyjmeme a necháme okapat olej na ubrousek. Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě. Na pánvi rozhřejeme čerstvý olivový olej, přidáme celé stroužky česneku a spolu s citrónovými lístky prohřejeme předem fritované cuketové plátky. Uvařené těstoviny scedíme a přidáme do pánve. Nastrouháme sýr provolone a kůru z citrónu, přidáme bazalku. Můžeme dochutit ještě sýrem provolone, olivovým olejem a bazalkou.

Ohodnoťte tento recept: 

10 hlasů

Další recepty Celý díl