Lámané candele po janovsku


Candele spezzate alla Genovese
1 kg bílé cibule
0,5kg předního telecího nebo kližka, karabáček
1 větší mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
4 čerstvých bobkových lístků
2 dcl kvalitního červeného vína
olivový olej extra vergine, sůl, strouhaný parmazán, bazalka
Cibuli pokrájenou na jemné proužky začneme restovat na olivovém oleji, po chvíli přidáme nadrobno pokrájenou mrkev a celer. Po zavadnutí přidáme maso nakrájené na kostky. Až se vypaří víno, podlijeme čistou vodou a dusíme minimálně 6 až 7 hodin. Solíme až před dokončením. Uvaříme těstoviny „alla dente“, nejlépe se hodí trubky zvané Candele. Těstoviny smícháme s dušenou směsí a podáváme dozdobené parmazánem a bazalkou.
Ohodnoťte tento recept:
25 hlasů