Maso

Vepřový T-bone steak a salsiccia s dýňovým pyré a přílohou z papriček a rajčat

4 vepřové steaky, ideálně T-bone
250 g salsiccia s divokým fenyklem
200 g máslové dýně
200 g sladké Peperoncini di Fiume
200 g cherry rajčata
1 dcl zeleninového vývaru
1 dcl suchého bílého vína
1 cibule

olivový olej extra vergine
sůl, pepř
2 stroužky česneku
rozmarýn
bobkový list

Dýni oloupeme a pokrájíme na kostičky, zpěnit cibulku na olivovém oleji, restovat společně s bobkovým listem a rozmarýnem, podlijeme vývarem, opepříme, osolíme. Dusíme do změknutí, pak rozmixujeme na krém.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej s celými stroužky česneku, orestujeme papričky, podlijeme bílým vínem a na závěr přidáme rajčátka. Osolíme, odstavíme

Vepřové steaky lehce pokrájíme na straně sádla, posolíme, na pánvi rozehřejeme olivový olej se stroužkem česneku, rozmarýnu a bobkového listu a postupně od strany s tukem opékáme. Následně ze stran a též opečeme salsicciu podélně rozkrojenou. Servírujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl