Těstoviny
Těstoviny s římským květákem a ančovoičkou


Cavatelli, broccolo romano e acciuge
4 porce
1 čerstvý římský květák
400 g těstovin cavatelli
4 ančovičky
200 g sýra pecorino romano
1 dl suchého bílého vína
extra panenský olivový olej
sůl
2 stroužky česneku
1 feferonka petrželka
bazalka
drcené taralli nebo restovaná na strouhanka na olivovém oleji
Těstoviny dáme vařit do slané vody a přidáme květák. Mezitím si na pánvi necháme na oleji provonět 2 stroužky česneku vcelku a feferonku a rozpustit ančovičky a petrželku. Podlijeme vínem.
Uvařené těstoviny a květák přidáme do pánve s omáčkou, promícháme, přidáme trošku bazalky a nastrouhané pecorino a promícháme. Servírujeme s přidaným strouhaným pecorinem a strouhankou taralli.
Ohodnoťte tento recept:
6 hlasů