Ryba Coregone s martanskou omáčkou


2-3 ryby Coregone
olivový olej extra virgine
sůl
omáčka
1 stroužek česneku
5 ančoviček
olej
1 lžíce capari
1 lžíce zelených oliv bez pecky
1 lžíce piniových oříšků
malý svazek petrželky
1 dcl bílého vína
1/2 dcl octa z červeného vína
1 lžíce rajčatového protlaku
2 stonky rozmarýnu
opečené bílé pečivo
Vykoštěnou osolenou otevřenou rybu orestujeme na obou stranách na olivovém oleji a dáme stranou odpočívat.
Mezi tím si připravíme omáčku.
Do kastrůlku postupně přidáváme olej, na jemno nasekaný česnek, capari, ančovičky, olivy, nasekané piniové oříšky, petrželku a bílé víno. Necháme vyvařit a přidáme ocet, opět necháme vyvařit a přidáme rajčatový protlak. Nakonec přidáme nadrobno nakrájený rozmarýn.
Na talíř si připravíme opečené pečivo na které filátka ryby položíme a zalijeme omáčkou.
Ohodnoťte tento recept: