Maso

Vignarola s artyčoky

4 porce

150 g guanciale (sušená vepřová líčka)
500 g fazolky Fave
500 g čerstvého hrášku
1 římský salát
1 cibulka
2 artyčoky
1 čerstvá feferonka
olivový olej extra virgine
sůl
1 dcl bílého vína
120 g sýru Římské Pecorino

Oloupeme a vyčistíme artyčoky a vložíme je do citronové vody. Tím zamezíme jejich zčernání.

Na pánvi nasucho orestujeme na kostičky nakrájené guanciale. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupané artyčoky, vyloupané fave a čerstvý hrášek. Zalijeme bílým vínem a podusíme. Přidáme Římský salát a zakápneme citronem. Přidáme petrželku a mátu, osolíme a opepříme. Na závěr nastrouháme Římské pecorino.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl