Polévky

Aqua Cotta

4 porce

2 dcl olivového oleje extra virgine
700 g divoké čekanky
300 g divokého i pěstovaného mangoldu
400 g loupaných rajčat
2 cibule
4 stroužky česneku
4 vajíčka
4 brambory
8 plátků bílého pečiva
sušená feferonka podle chuti

Ve vodě spaříme divokou čekanku a dáme stranou odpočívat.

Do hrnce na horký olej postupně vložíme cibulku, česnek, loupaná rajčata a vše orestujeme. Přidáme vodu, sůl, feferonky a nakonec i spařenou čekanku a vše necháme uvařit. Po uvaření přidáme brambory, zbytek cibulky a na samotný závěr mangold a ještě chvilku podusíme. Před koncem přidáme vejce, vypneme sporák a jídlo ještě chvíli necháme odpočívat.

Na spodek talíře položíme opečený chléb, přidáme uvařené vajíčko, zeleninu a vývar. Vše nakonec zakápneme olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl