Těstoviny (spaghettini) s Cípalem a cuketovým krémem


4 porce
Krém
1/2 červené cibulky
1,5 dcl olivového oleje extra virgine
2 cukety
citronová kůra
6 lístků bazalky
sůl
pepř
Najemno nakrájíme půlku červené cibulky a orestujeme ji na jedné lžíci olivového oleje. Přidáme cuketu nakrájenou na malé kostičky, pár listů bazalky, trochu nastrouhané citronové kůry, sůl a pepř. Přidáme vodu z varu, vše rozmixujeme a nakonec přidáme 0,5 dcl olivového oleje.
Ryba
400 g ryby Cípal
olivový olej extra virgine
1 stroužek česneku
250 g sherry rajčat
stonek rozmarýnu
400 g těstovin
Na pánvi na troše olivového oleje povaříme stroužek česneku. Přidáme 250 g rozpůlených sherry rajčat a rozmarýn. Rajčata lehce orestujeme a přidáme uvařené těstoviny. Vše smícháme a doplníme filátky Cípala. Podle potřeby přidáme vodu z varu, sůl a nakonec kapku olivového oleje.
Ohodnoťte tento recept: