Maso

Italští ptáčci na lanýžích

4 porce

Náplň

40 g cibulky
olej extr. virgine
máslo
1 stroužek česneku
200 g mletého vepřového
600 g zadního hovězího - plátky
rozmarýn
šalvěj
1 dcl bílého vino
40 g mortadela
2 plátky bílého pečiva – starší
50 g pecorino
30 g lanýže (černý letní)

Příloha

800 g uvařených vařených brambor
máslo
20 g nastrouhaného lanýže (černý letní)
petržel
sůl

Na pánvi osmahneme cibulku, přidáme olej, máslo a česnek. Přidáme mleté vepřové, bylinky a zalijeme bílým vínem. Přidáme plátek nakrájené mortadely, 2 plátky staršího bílého pečiva a toskánské pecorino. Nastrouháme 30 g černého letního lanýže a trochu kůry z citronu.

Plátky masa naplníme směsí.

Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme celý česnek, který po chvíli vyndáme. Ptáčky orestujeme a přidáme šalvěj, pepř, máslo a bílé víno.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl