Těstoviny

Těstoviny Trofie s Pestem alla Genovese

Pesto

1 česnek - bez klíčku
15 g piniových oříšků
50 lístků čerstvé bazalky
špetka soli
60 g sýru Parmigiano reggiano
40 g sýru Pecorino ze Sardinie
olej extra virgine

Do velké nádoby (ideálně hmoždířového typu) postupně přidáváme a drtíme všechny ingredience, které postupně podléváme olejem.

Těstoviny Trofie

350 g těstovin Trofie
voda z varu
250 g brambor
200 g zelených fazolek

Uvaříme dohromady těstoviny, brambory i fazolky. Brambory po uvaření nakrájíme na kostičky.

Vše vložíme na pánev a zamícháme s pestem. Ozdobíme na talíři čerstvými lístky bazalky.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl