MasoTěstoviny

Bucatini al ragú di lumache

4 porce

100 g cibulky
50 g celere
50 g mrkve
2 stroužky česneku
0,5 dcl oleje
20 ks spařených šneků
bobkový list
1,5 dcl bílého vína
200 g rajčatového protlaku
bazalka
petržel
1 jablko
80 g grana padano
400 g bucatini

Nakrájíme si cibulku, celer, mrkev a česnek, ze kterého odstraníme klíček. Na pánev nalijeme olej a zeleninový základ na něm orestujeme. Spařené šneky nakrájíme na kousíčky a přidáme na pánev společně s bobkovým listem. Vše promícháme. Zalijeme bílým vínem a po jeho vyvaření nalejeme rajčatový protlak. Necháme lehce prohřát a zamícháme na kostičky nakrájené jablko. Bucatini vaříme v osolené vodě a nedovařené, více než al dente, přidáme na pánev. Nastrouháme sýr grana padano, přidáme vodu, ve které se vařily těstoviny a trochu oleje. Vše promícháme a na závěr přisypeme natrhanou bazalku.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl