Maso

Jelení hřbet na šalotce s jablky, vínem a bramborovými rösti

4 porce

600 g jeleního hřbetu
jalovec
pepř
0,5 dcl oleje
20 g másla
bobkový list
200 g šalotky
1 x jablko
2 dcl červeného vína

Lehce podrtíme jalovec, černý pepř a bobkový list. Na pánvi rozpustíme máslo a olej. Maso z marinády lehce osolíme a přidáme na pánev restovat. Přidáme nakrájenou šalotku, bylinky a jablko. Přidáme červené víno. Omáčku lehce zredukujeme. Maso nakrájíme a omáčkou ho na talíři zalejeme.

Rösti

2 x vajíčko
1 a 1 lžíce cizrnové a pohankové mouky
0,5 kg brambor
tymián
máslo

Lehce uvařené brambory nastrouháme, přidáme žloutek, tymián a cizrnovou + pohankovou mouku. Lehce osolíme a na másle restujeme.

Marináda na jelení hřbet

červené víno
jalovec
šalvěj
rozmarýn
bobkový list
pomerančová kůra

Šest hodin marinujeme maso ve víně, bylinkách a kůře z pomerančů.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl