Jelení hřbet na šalotce s jablky, vínem a bramborovými rösti


4 porce
600 g jeleního hřbetu
jalovec
pepř
0,5 dcl oleje
20 g másla
bobkový list
200 g šalotky
1 x jablko
2 dcl červeného vína
Lehce podrtíme jalovec, černý pepř a bobkový list. Na pánvi rozpustíme máslo a olej. Maso z marinády lehce osolíme a přidáme na pánev restovat. Přidáme nakrájenou šalotku, bylinky a jablko. Přidáme červené víno. Omáčku lehce zredukujeme. Maso nakrájíme a omáčkou ho na talíři zalejeme.
Rösti
2 x vajíčko
1 a 1 lžíce cizrnové a pohankové mouky
0,5 kg brambor
tymián
máslo
Lehce uvařené brambory nastrouháme, přidáme žloutek, tymián a cizrnovou + pohankovou mouku. Lehce osolíme a na másle restujeme.
Marináda na jelení hřbet
červené víno
jalovec
šalvěj
rozmarýn
bobkový list
pomerančová kůra
Šest hodin marinujeme maso ve víně, bylinkách a kůře z pomerančů.
Ohodnoťte tento recept: