HoubyMaso

Králík s houbami pioppino a polentou

4 porce

800 g králíka
50 g bílého špeku lardo
200 g hub polničky topolové (pioppino)
100 g cibulky
80 g celeru
80 g mrkve
100 g rajčatového protlaku
rozmarýn
šalvěj
jalovec
40 g másla
vývar (zeleninový, nebo masový)
pepř
sůl

Polenta

kukuřičná mouka
voda
sůl
máslo
kravský sýr (fontina nebo toma)

Ukrojíme plátek bílého špeku a necháme rozpustit v kastrolu. Po rozpuštění přidáme kousky králíka a necháme zarestovat. Po zkaramelizování necháme králíka odpočívat stranou a do stejného kastrolu si dáme zeleninový základ. Po zarestování vrátíme králíka a přilejeme bílé víno. Přidáme bylinky a dusíme 20 minut. Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme bylinky a očištěné houby. Během toho do kastrolu s králíkem přidáme vodu, nebo vývar, rajčatový protlak a dál dusíme. K houbám přidáme pepř, lehce restujeme a potom obsah pánve přilejeme do kastrolu ke králíkovi. Podusíme dalších 20 minut.

Ohodnoťte tento recept: 

5 hlasů

Další recepty Celý díl