RůznéSýry

Rizoto s kaštany a sýrem toma z Valdaosty

4 porce

50 g bílého špeku lardo
40 g másla
80 g cibulky
150 g kravského sýru toma
1 dcl bílého vína
4 listy kapusty
rychlý vývar (zeleninový nebo masový)
16 předvařených jedlých kaštanů
240 g rýže arborio
sůl
pepř

Bílý špek rozpustíme v kastrůlku, po chvíli přimícháme máslo. Přidáme a necháme zesklovatět cibulku. Přidáme rýži, zarestujeme a zalijeme bílým vínem. Po deseti minutách vaření a zalévání vývarem přidáme kapustu, sýr a kaštany nakrájené na kousky. Vaříme a podle potřeby přidáváme vývar, nebo vodu. Na závěr dochutíme solí a pepřem dle potřeby.

Ohodnoťte tento recept: 

3 hlasů

Další recepty Celý díl