Polévky

Acqua sala di Gargano

Slaná voda z Gargana

4 porce

0,4 l studené vody
1/2 bio pomeranče
1/4 středně velké červené cibule
4 lístky hladkolisté petržele
4 lístky bazalky
olivový olej extra vergine
sůl a pepř

Do misky postupně dáváme všechny ingredience. Červenou cibuli nakrájenou na tenké plátky, pomeranč nakrájený příčně na půlkruhy i s kůrou, na menší kousky natrhané lístky petržele a bazalky, sůl, čerstvě mletý pepř, a to celé zalijeme studenou vodou. Přidáme 2 lžíce olivového oleje, promícháme a servírujeme s opečenými plátky italského bílého chleba doprostřed stolu pro všechny anebo můžeme rovnou připravovat ve čtyřech malých miskách každému strávníkovi zvlášť.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl