Zeleninová jídla

Gnocchi di patate con rucola e pomodorini

Bramborové noky s rukolou a rajčaty

4 porce

400 g brambor varný typ C
100 g hladké mouky
1 vejce (nemusí být)
300 g rajčatového suga
10 cherry rajčátek
100 g podušených hub, mohou být lesní či žampiony
100 g čerstvých lístků rukoly
olivový olej extra vergine
sůl, čerstvý pepř

Brambory uvaříme v osolené vodě a rozšťoucháme najemno. Přisolíme, lehce opepříme. Přidáme mouku a případně vejce a dobře prohněteme. V těstu by neměly zůstat hrudky brambor.

Vál posypeme hladkou moukou, aby se těsto nelepilo, a vytvoříme šišku. Tu pokrájíme na proužky a připravíme válečky o průměru asi 2 cm a následně nakrájíme na stejnoměrné kousky. Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu a v ní asi 2 minuty noky vaříme.

Noky vyjmeme z vody a vložíme do připravené pánve s ohřátým rajčatovým sugem na olivovém oleji. Přidáme čerstvá pokrájená rajčátka, podušené houby a na závěr čerstvou rukolu.

Rozdělíme na 4 porce a servírujeme.

Ohodnoťte tento recept: 

1 hlasů

Další recepty Celý díl