Gnocchi di patate con rucola e pomodorini
Bramborové noky s rukolou a rajčaty
4 porce
400 g brambor varný typ C
100 g hladké mouky
1 vejce (nemusí být)
300 g rajčatového suga
10 cherry rajčátek
100 g podušených hub, mohou být lesní či žampiony
100 g čerstvých lístků rukoly
olivový olej extra vergine
sůl, čerstvý pepř
Brambory uvaříme v osolené vodě a rozšťoucháme najemno. Přisolíme, lehce opepříme. Přidáme mouku a případně vejce a dobře prohněteme. V těstu by neměly zůstat hrudky brambor.
Vál posypeme hladkou moukou, aby se těsto nelepilo, a vytvoříme šišku. Tu pokrájíme na proužky a připravíme válečky o průměru asi 2 cm a následně nakrájíme na stejnoměrné kousky. Ve větším hrnci dáme vařit osolenou vodu a v ní asi 2 minuty noky vaříme.
Noky vyjmeme z vody a vložíme do připravené pánve s ohřátým rajčatovým sugem na olivovém oleji. Přidáme čerstvá pokrájená rajčátka, podušené houby a na závěr čerstvou rukolu.
Rozdělíme na 4 porce a servírujeme.
Ohodnoťte tento recept: