Sýry

Tosella al burro e polenta

Vrzavej sejra s polentou

4 porce

4 plátky (cca 800 g) čerstvého sýra Tosella
250 g hrubé kukuřičné mouky
1 litr vody
100 g másla
hrubá sůl

Začínáme vařením polentové kaše. Do jednoho litru osolené vroucí vody pomalu vsypáváme kukuřičnou mouku za stálého míchání metlou, aby se nevytvořily hrudky. Následně přiklopíme a necháme vařit asi 45 minut, občas ode dna promícháme.

Během vaření si nakrájíme 1 až 1,5 cm silné plátky sýra a na velké pánvi rozehřejeme máslo. Plátky sýra poklademe na rozehřáté máslo a pomalu opékáme z každé strany, až se vytvoří připečená kůrčička. Dostatečně posolíme, neboť správný sýr Tosella se připravuje z mléka bez přídavku soli.

Hotovou polentu rozdělíme na talíře, uprostřed vytvoříme lžičkou důlek a zalijeme máslem z pánve a přidáme plátky sýra a podáváme.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl