Asparagi bianchi con salsa bolzanina

Bílý chřest se salsou bolzanino

4 porce

800 g čerstvého bílého chřestu
¼ litru kvalitního bílého vína
1 lžíce cukru krupice
1 bobkový list, ideálně čerstvý
5 vajec
1 rovná lžíce německé hořčice
2 lžíce olivového oleje extra vergine
2 lžíce oleje slunečnicového
1 bio citron nebo lžíce jablečného octa
strouhaný parmazán
máslo
sůl, pepř

Ve velkém hrnci či kastrolu dáme vařit cca 2 litry vody. Přidáme bílé víno, cukr, lžíci soli, bobkový list, lžíci másla a přivedeme k varu.

Chřest omyjeme a oloupeme. Připravený chřest vložíme do vroucí vody ve velkém hrnci a podle síly stonků jej vaříme asi 5 minut tak, aby byl měkký a přitom si zachoval křehkost.

Uvaříme si vejce natvrdo a oloupeme. Vejce rozkrojíme na půlky, tuhé žloutky vyloupeme do mísy, přidáme lžíci hořčice, oba oleje, lžíci citronové šťávy nebo jablečného octa, osolíme a pečlivě rozmělníme do hladka pomocí vidličky. Bílky pokrájíme na malinké kostičky cca 3 až 5 mm velké, přidáme ke žloutkům, lehce promícháme, můžeme opepřit.

Po uvaření chřest vyjmeme, naservírujeme na talíř, špičky stonků jemně posypeme strouhaným parmazánem a polijeme rozpuštěným máslem. Připravenou omáčku z vajec servírujeme v mističkách ke každé porci.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl