Těstoviny

Cavatelli pugliesi con crema di burrata e pomodori fiaschetto

Cavatelli s burratou a rajčátky fiaschetto

4 porce (hlavní chod)

350 g těstovin cavatelli
12 celých rajčátek fiaschetto
200 g konzervovaného rajčatového suga
200 – 250 g burraty
2 stroužky česneku
snítka čerstvé bazalky
olivový olej extra vergine, sůl

Těstoviny začneme vařit klasicky v osolené vodě, časově podle štítku na obale. Mějme však na paměti, že poslední 2 až 3 minuty by se měly dodělávat přímo v pánvi s omáčkou. Na velké pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme celé, lehce rozmáčknuté stroužky česneku i se slupkou a na čtvrtky rozkrojená rajčátka. Pokud není k dispozici autentická odrůda fiaschetto z Apulie, lze použít cherry rajčátka. Po chvíli restování vyjmeme česnek a přidáme rajčatové sugo, asi 6 bazalkových listů lehce natrhaných a dusíme asi 3 minuty. Slijeme těstoviny a nasypeme do omáčky v pánvi. Posledním krokem před servírováním je přidání vnitřku burraty, jejíž smetanový obsah celý pokrm zjemní a ozvláštní. Promícháme, prohřejeme a servírujeme. Navrch ozdobíme nakrájenou vnější částí burraty a zakápneme olivovým olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

6 hlasů

Další recepty Celý díl