Burrata croccante della chef Teresa Galeone


Křupavá burrata podle šéfkuchařky Teresy Galeone
2 porce (předkrm)
2 celé burraty
100 g řeckých vlasových těstovin „kataifi“
4 lžíce omáčky z nezralých rajčat
4 plátky kořeněné vyzrálé krkovice capocollo di Martina Franca
1 plátek sušených rajčat nakládaných v olivovém oleji
1 čajová lžička nadrcených dehydratovaných černých oliv
2 lžíce bazalkového olivového oleje
Každou burratu položíme zvlášť na plech na pečící papír a obalíme vlasovými nudlemi kataifi kolem dokola. Takto obalenou burratu v hnízdě z vlasových nudlí dáme na 5 minut zapéct do trouby na 200 °C.
Na dno talíře nalijeme asi 2 lžíce jemné rajčatové omáčky z nezralých rajčat a na ni položíme pečenou burratu oblenou v dozlatova opečených těstovinách. Burratu obložíme plátky krkovičky capocollo di Martina Franca, ozdobíme proužkem sušeného rajčátka a posypeme drcenými olivami. Nakonec dochutíme bazalkovým olivovým olejem. K předkrmu servírujeme rozpečené bulky z italského bílého chlebového těsta.
Ohodnoťte tento recept: