Maso

Tiella d´angelo dello chef di Francesco Ford Coppola

Jehněčí v měděném kastrolu podle šéfkuchaře Francesca Forda Coppoly

4 porce

750 g mléčné jehněčí maso (může být přední nebo zadní kýta či žebra, plec, krkovice)
15 celých malých divokých cibulek „lampascione“ (možno nahradit malými bílými cibulkami)
10 cherry rajčat
4 menší brambory
1 cibule
4 stroužky česneku
snítka hladkolisté petrželky
větvička čerstvého rozmarýnu, tymiánu a majoránky
česnekový olivový olej extra vergine
sůl, čerstvě mletý pepř

Na poklici z těsta

droždí
mouka
voda
sůl

Postup podle běžného receptu na italský chleba nebo foccaciu.

Do širokého měděného hrnce dáme česnekový olej, na olej klademe na čtvrtky oloupané a nakrájené brambory, celé oloupané divoké cibulky lampascione nakrojené v podpučí do kříže na čtvrtky, cherry rajčátka. Posypeme asi dvěma lžícemi najemno nakrájené cibule, nahrubo nasekanou petrželkou a ostatními bylinkami. Maso z mléčného jehněte rozkrájíme na menší porce, přidáme do hrnce, přelijeme olivovým olejem. Rukama v kastrolu ještě syrové promícháme. Podlijeme vodou, zakryjeme poklicí a lehce zarestujeme do změknutí surovin. Kastrol přendáme s poklicí do rozpálené trouby péct na alespoň 220 °C asi 10 minut. Vyjmeme z trouby a poklici vyměníme za tenký plát těsta na klasický italský bílý chléb, který po stranách k hrnci přimáčkneme, aby přilnul. Dopečeme ještě 15 minut a pokrm je hotov.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl