Polévky
La zuppa di lenticchie con tagliatelle


Hustá čočková polévka se širokými nudlemi tagliatelle
2 porce
150 g čočky, nejlépe drobnozrnná v bio kvalitě, v receptu čočka z Altamury IGP
100 g čerstvých širokých nudlí
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
olivový olej extra vergine
sůl, čerstvě mletý pepř
Do středně velkého hrnce nasypeme studenou vodou propláchnutou čočku, není třeba předem namáčet. Podlijeme studenou vodou, přidáme 2 bobkové lístky, stroužky česneku vcelku, osolíme, opepříme a necháme vařit podle odrůdy čočky a chuti do změknutí cca 30 minut. V závěru vaření přidáme nudle, krátce povaříme a zakápneme olivovým olejem. Polévku v talíři pokapeme ještě olejem.
Ohodnoťte tento recept:
2 hlasů