Polévky

La zuppa di lenticchie con tagliatelle

Hustá čočková polévka se širokými nudlemi tagliatelle

2 porce

150 g čočky, nejlépe drobnozrnná v bio kvalitě, v receptu čočka z Altamury IGP
100 g čerstvých širokých nudlí
2 bobkové listy
2 stroužky česneku
olivový olej extra vergine
sůl, čerstvě mletý pepř

Do středně velkého hrnce nasypeme studenou vodou propláchnutou čočku, není třeba předem namáčet. Podlijeme studenou vodou, přidáme 2 bobkové lístky, stroužky česneku vcelku, osolíme, opepříme a necháme vařit podle odrůdy čočky a chuti do změknutí cca 30 minut. V závěru vaření přidáme nudle, krátce povaříme a zakápneme olivovým olejem. Polévku v talíři pokapeme ještě olejem.

Ohodnoťte tento recept: 

2 hlasů

Další recepty Celý díl