Houby

Antipasto di funghi rositi e patate

Předkrm z ryzců a brambor

1 porce

5 – 6 menších čerstvě nasbíraných kloboučků ryzce pravého
1 větší brambora
1 stroužek česneku
čerstvý bílý lanýž na dochucení
lžička másla
5 cl suchého bílého vína
lístečky šalvěje, divokého fenyklu, petrželky a tymiánu
extra panenský olivový olej
sůl, pepř

Oloupeme bramboru, rozkrojíme podélně a vykrajovátkem vytvoříme asi 5 válečků. Ve varném sáčku ve vakuu povaříme cca 30 minut spolu s bylinkami a lžičkou olivového oleje při teplotě 93°C. Následně na pánvi rozehřejeme olivový olej s trochou másla a zlehka brambůrky orestujeme a v závěru opepříme.

Čerstvé kloboučky ryzců dokonale očistíme a vložíme na pánev na olivový olej s celým stroužkem česneku. Nejprve smažíme hladkou stranu houby, pak obrátíme. Vyjmeme česnek a podlijeme bílým vínem. Když se víno po asi půl minutě vyvaří, můžeme dosolit a servírovat.

Na talíř nejprve rozestavíme válečky z brambor, navrch poklademe houbové kloboučky, jakoby rostly v lese, a dozdobíme čerstvým strouhaným bílým lanýžem.

Ohodnoťte tento recept: 

0 hlasů

Další recepty Celý díl